Мапа сајта Latinica Ћирилица English Контакт
Технички факултет у Бору
Војске Југославије 12, 19210 Бор
телефон/факс (030) 424 555 / 421 078
office@tf.bor.ac.rs
О Факултету Научно истраживачки рад Издаваштво Управљање квалитетом Акредитација
Настава Међународна сарадња Научни скупови Самоевалуација Нормативна акта
Насловна страна
2014 2013 2012 2011 2010 2009
ДОГАЂАЈИ И АРХИВА ВЕСТИ

Oдржан XI International Symposium on Recycling Technologies and Sustainable Development

У Хотелу Албо, у Бору је од 2. до 4. новембра, у организацији Техничког факултета у Бору, одржан XI International Symposium on Recycling Technologies and Sustainable Development. На свечаном отварању Симпозијума присутне госте су поздравили доц. др Зоран Штирбановић, председник Организационог одбора, проф. др Зоран Марковић, председник Научног одбора, проф. др Нада Штрбац, продекан за наставу и в.д. декана Техничког факултета у Бору, као и проф. др Грозданка Богдановић, продекан за научно-истраживачки рад и међународну сарадњу. Након свечаног отварања, пленарно предавање на тему управљања отпадом одржао је др Виктор Симончић из Хрватске.

На овогодишњем Симпозијуму је било представљено преко 50 радова из 8 земаља: Пољске, Украјине, Јапана, Румуније, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Србије.

У оквиру Симпозијума је одржан и округли сто на тему "Рециклажа у Србији - перспективе и изазови" на коме су се као говорници појавили Јелена Киш из Recan фондације, Кристина Цвејанов из Српске асоцијације рециклера амбалажног отпада, Сандра Зихерл из Фабрике картона Умка и Фабрике хартије Београд, као и Виктор Симончић, независни консултант. На округлом столу су говорници представили своје виђење ствари на дату тему, који су то изазови са којима се индустрија рециклаже сусреће свакодневно, као и перспективе развоја у будућности. Генерални закључак је да би држава требало боље да уреди област управљања отпадом.

Традиционално се, већ пету годину заредом, у оквиру Симпозијума о Рециклажним Технологијама и Одрживом Развоју, одржава и студентски Симпозијум. Студентски Симпозијум је намењен студентима основних студија свих факултета из Србије и иностранства који имају прилику да прикажу резултате својих истраживања, као и да у интеракцији са својим колегама са других факултета и потенцијалним послодавцима, стичу нова познанства која ће им бити од користи у будућности.

Последњег дана Симпозијумаје за све заинтересоване учеснике био организован факултативни излет у Кафић у Јами.

ФОТО ГАЛЕРИЈА >>>
ПИБ: 100629192; М.бр.: 07130210; Текући рачун: 840-1478666-37
©Сва права задржава Технички факултет у Бору, 2010.