Мапа сајта Latinica Ћирилица English Контакт
Технички факултет у Бору
Војске Југославије 12, 19210 Бор
телефон/факс (030) 424 555 / 421 078
office@tf.bor.ac.rs
О Факултету Научно истраживачки рад Издаваштво Управљање квалитетом Акредитација
Настава Међународна сарадња Научни скупови Самоевалуација Нормативна акта
Насловна страна
2014 2013 2012 2011 2010 2009
ДОГАЂАЈИ И АРХИВА ВЕСТИ

Одржано предавање о ЕРАЗМУС + програму

Дана 25.јануара 2017.године на Техничком факултету у Бору је одржано предавање о Еразмус + програму и начинима укључивања у кључну активност КА1 - Пројекти мобилности студената, наставног и ненаставног особља. Предавање је одржао проф. др Иван Михајловић, ЕСПБ кординатор, који је присутне упознао са могућностима за мобилност у оквиру кључне активности 1 програма Еразмус+. Учесницима су представљене погодности студирања у иностранству, потребна документа и поступак пријаве, услови студирања током и по завршетку мобилности и искуства бивших студената.

У оквиру програма Европске уније ЕРАЗМУС+ КА1 студенти имају могућност да проведу један или више семестара студија на било којем од партнерских универзитета у иностранству, са којим је склопљен билатерални уговор за размену студената за одређено подручје студија. Мобилност може бити организована у току основних, мастер и докторских студија. Студенти се могу пријављивати за мобилност у оквиру ЕРАЗМУС+ уговора на нивоу Универзитета у Београду или у оквиру појединачних уговора Техничког факултета у Бору, Универзитета у Београду. Да би студенти пронашли потенцијалну институцију на коју би желели да аплицирају за мобилност, неопходно је да буду регистровани на платформи за мобилност Универзитета у Београду - MobiOn, која се налази на линку: http://mobion.bg.ac.rs.

Списак универзитета и број доступних места објављен је у оквиру актуелног конкурса за ЕРАЗМУС+ мобилност на платформи: http://mobion.bg.ac.rs/opencalls и на http://www.tfbor.bg.ac.rs/doc/konkursi/Erasmus_plus_2017.pdf.

Мобилност студената се може остварити и у оквиру појединачних уговора Техничког факултета у Бору, Универзитета у Београду. Током 2015.године, Одсек за Инжењерски менаџмент Техничког факултета у Бору је аплицирао за пројекте размене студената са Обуда Универзитетом, Мађарска и Универзитетом из Источне Финске. Оба пројекта су одобрена, при чему су потписани интер-институционални споразуми о мобилности студената, наставног и ненаставног особља између Универзитета у Београду и Обуда Универзитета из Мађарске у току 2015.године, а са Универзитетом из Источне Финске у току 2016.године. Пројекти размене студената и наставника су у току.

У склопу предавања студенти су имали прилику да чују и искуства студената основних и мастер студија Одсека за Инжењерски менаџмент који су део свог школовања преко Еразмус + провели у иностранству у току 2015-2016.године. Више детаља о овом програму размене се може наћи на следећем линку: http://menadzment.tfbor.bg.ac.rs/blog/18-februar-2016-boravak-studenata-odseka-za-menadzment-na-obuda-univerzitetu-u-budimpesti/.

Сви заинтерсовани студенти могу наћи додатне информације о програмима размене и искуствима студената на следећим линковима:

  • „Erasmus Student Network Serbia“ ( http://www.esn.rs)
  • „ERASMUS + Students and Alumni“ ( http://www.em-a.eu).
  • ФОТО ГАЛЕРИЈА >>>
    ПИБ: 100629192; М.бр.: 07130210; Текући рачун: 840-1478666-37
    ©Сва права задржава Технички факултет у Бору, 2010.