Мапа сајта Latinica Ћирилица English Контакт
Технички факултет у Бору
Војске Југославије 12, 19210 Бор
телефон/факс (030) 424 555 / 421 078
office@tf.bor.ac.rs
О Факултету Научно истраживачки рад Издаваштво Управљање квалитетом Акредитација
Настава Међународна сарадња Научни скупови Самоевалуација Нормативна акта
Насловна страна
2014 2013 2012 2011 2010 2009
ДОГАЂАЈИ И АРХИВА ВЕСТИ

Oдржана 49. Међународна октобарска конференција рудара и металурга - IOC 2017.

У организацији Техничког факултета у Бору, Универзитета у Београду и суорганизацији Института за рударство и металургију у Бору одржана је 49. Међународна октобарска конференција рудара и металурга у периоду од 18. до 21. октобра 2017. године у хотелу “Језеро” на Борском језеру.

У зборнику радова са Конференције штампано је 153 рада 462 аутора и коаутора из 30 земалја - Аустрија, Босна и Херзеговина, Бугарска, Кина, Хрватска, Чешка, Француска, Немачка, Мађарска, Индија, Иран, Италија, Јапан, Јордан, Казахстан, Либија, Македонија, Мексико, Црна Гора, Норвешка, Пољска, Румунија, Русија, Словачка, Словенија, Јужна Африка, Шпанија, Турска, САД и Србија.

Конференција је одржана са запаженим успехом, како по питању организације и пратећих активности, тако и по питању квалитета пристиглих и презентованих радова. Интересовање за овогодишњу Конференцију било је на веома високом нивоу, о чему говори и чињеница да је окупила преко 230 еминентних домаћих и иностраних учесника из области геологије, рударства, металургије, науке о материјалима, технологије, заштите животне средине и других сродних области. Конференцији је присуствовао велики број учесника из 36 иностраних институција, као и бројни домаћи универзитетски наставници, истраживачи и представници привреде из 22 институције.

Изложена су четири пленарна предавања еминентних домаћих и светских предавача: помоћника министра г-дина Синише Танацковића (Министарство рударства и енергетике, Србија), проф. др Yong Du-а (Централно-јужни универзитет, Кина), проф. др George Kaptay-а (Универзитет у Мишколцу, Мађарска) и др Раде Новаковић (ICMATE – CNR, Италија), два секцијска предавања, 28 усмена саопштења и 75 саопштења у постер секцији.

Овогодишња Конференција била је посвећена сећању на прерано преминулу проф. др Драгану Живковић. Својим дугогодишњим учешћем на Конференцији као аутор, члан и председник организационог и научног одбора у више наврата, успела је да ову конференцију учини препознатљивом у ширим научним круговима, повезујући људе кроз успешну пословну сарадњу и трајна пријатељства.

У оквиру овогодишње Конференције, 20. и 21. октобра 2017. године, одржана је и Четврта међународна студентска конференција о техничким наукама, на којој су представлјена 53 рада студената из земље и окружења.

Програм Конференције уприличен је свечаном вечером са културно уметничким програмом фоклорне секције Основне школе „Станоје Миљковић Шарбановац“, као и са две стручне екскурзије (РТБ Бор група – ТИР и РТБ Бор група – РББ).

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА >>>
ПИБ: 100629192; М.бр.: 07130210; Текући рачун: 840-1478666-37
©Сва права задржава Технички факултет у Бору, 2010.