Мапа сајта Latinica Ћирилица English Контакт
Технички факултет у Бору
Војске Југославије 12, 19210 Бор
телефон/факс (030) 424 555 / 421 078
office@tf.bor.ac.rs
О Факултету Научно истраживачки рад Издаваштво Управљање квалитетом Акредитација
Настава Међународна сарадња Научни скупови Самоевалуација Нормативна акта
Насловна страна
2014 2013 2012 2011 2010 2009
ДОГАЂАЈИ И АРХИВА ВЕСТИ

Oдржан XII International Symposium on Recycling Technologies and Sustainable Development

У хотелу „Језеро“ на Борском језеру је од 13. до 15. Септембра 2017.год., у организацији Техничког факултета у Бору, одржан XII International Symposium on Recycling Technologies and Sustainable Development ( XII RTSD). На свечаном отварању Симпозијума присутне госте су поздравили проф. др Грозданка Богдановић, председник Организационог одбора, проф. др Милан Трумић, председник Научног одбора, проф. др Дејан Таникић, продекан за научно-истраживачки рад и међународну сарадњу Техничког факултета у Бору и Благоје Спасковски, генерални директор РТБ Бор који је и свечано отворио рад овогодишњег симпозијума.

Симпозијум је обезбедио форум за размену најновијих информација и резултата истраживања између научника, истраживача, експерата и представника из области технологија рециклаже, управљања отпадом, одрживог развоја, коришћења обновљивих извора енергије, заштите животне средине и осталих сродних области. На овогодишњем Симпозијуму је било представљено 44 радова из 9 земаља: Немачке, Словачке, Јапана, Украјине, Русије, Турске, Румуније, Босне и Херцеговине и Србије. Након свечаног отварања одржана су два пленарна предавања: проф. Др Зорана Науновић (Грађевински факултет Универзитета у Београду, Србија) и Др Славомир Хредзак (Геотехнички институт Словачке академије наука, Словачка). У оквиру Симпозијума је у сарадњи са ДМИ Бор одржан округли сто на тему "Управљање рудничким отпадом – актуелна питања".

Традиционално jе, већ шесту годину заредом, у оквиру Симпозијума о Рециклажним технологијама и одрживом развоју, одржан и Студенски симпозијум. Председник Организационог одбора 6. ССРТОР је био доц. др Зоран Штирбановић, а студенски симпозијум је намењен студентима основних студија свих факултета из Србије и иностранства који имају прилику да прикажу резултате својих истраживања, као и да у интеракцији са својим колегама са других факултета и потенцијалним послодавцима, стичу нова познанства која ће им бити од користи у будућности.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА >>>
ПИБ: 100629192; М.бр.: 07130210; Текући рачун: 840-1478666-37
©Сва права задржава Технички факултет у Бору, 2010.