Мапа сајта Latinica Ћирилица English Контакт
Технички факултет у Бору
Војске Југославије 12, 19210 Бор
телефон/факс (030) 424 555 / 421 078
office@tf.bor.ac.rs
О Факултету Научно истраживачки рад Издаваштво Управљање квалитетом Акредитација
Настава Међународна сарадња Научни скупови Самоевалуација Нормативна акта
Насловна страна
2014 2013 2012 2011 2010 2009
ДОГАЂАЈИ И АРХИВА ВЕСТИ

КОМЕМОРАЦИЈА ПОВОДОМ СМРТИ ПРОФ. ДР МИЛЕТА ДИМИТРИЈЕВИЋА, РЕДОВНОГ ПРОФЕСОРА ТЕХНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА У БОРУ

Дана 26.11.2018. године у амфитеатру Техничког факултета у Бору, Универзитета у Београду, одржан је комеморативни скуп на коме су се многобројне колеге, сарадници, пријатељи, студенти и чланови породице опростили од преминулог проф. др Милета Димитријевића, редовног професора Техничког факултета у Бору.

У уводном обраћању декан, проф. др Нада Штрбац, прочитала је биографију проф. др Милета Димитријевића, са нагласком на научно-истраживачки допринос који је проф. др Миле Димитријевић током свог живота и рада остварио.

Током свог дугогодишњег рада на Техничком факултету у Бору, проф. др Миле Димитријевић је дао огроман допринос подизању квалитета наставног и научно-истраживачког рада.Поред наставних активности на факултету, проф др Миле Димитријевић је учествовао и у другим активностима везаним за развој и унапређење научних и стручних области којима се бавио.

Проф. др Миле Димитријевић је аутор две монографије националног значаја, аутор и коаутор 22 рада објављених у међународним научним часописима категорије (М21-М23), 30 радова публикованих у националним часописима, као и великог броја саопштења са међународних и националних скупова. Главне области његовог интересовања су биле хидрометалуршки третман сулфидних и других отпадних материјала, рециклажа, мониторинг и заштита животне средине.

Током вишегодишњег рада на факултету учествовао је или руководио разним комисијама формираним од стране Техничког факултета. Био је члан Савета Техничког факултета у Бору, шеф Катедре за хемију и хемијску технологију и шеф Одсека за технолошко инжењерство у три мандата .

На скупу су последњи поздрав покојном проф. др Милету Димитријевићу упутили и проф. др Снежана Милић, шеф Одсека за технолошко инжењерство, проф. др Радоје Пантовић, продекан за материјално-финансијско пословање Техничког факултета у Бору, као и др Мирјана Рајчић Вујасиновић, редовни професор у пензији.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА >>>
ПИБ: 100629192; М.бр.: 07130210; Текући рачун: 840-1478666-37
©Сва права задржава Технички факултет у Бору, 2010.