Mapa sajta Latinica Ћирилица English Kontakt
Tehnički fakultet u Boru
Vojske Jugoslavije 12, 19210 Bor
telefon/faks (030) 424 555 / 421 078
office@tf.bor.ac.rs
O Fakultetu Naučno istraživački rad Izdavaštvo Upravljanje kvalitetom Akreditacija
Nastava Međunarodna saradnja Naučni skupovi Samoevaluacija Normativna akta
Naslovna strana
2014 2013 2012 2011 2010 2009
Događaji i arhiva vesti

KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI PROF. DR MILETA DIMITRIJEVIĆA, REDOVNOG PROFESORA TEHNIČKOG FAKULTETA U BORU

Dana 26.11.2018. godine u amfiteatru Tehničkog fakulteta u Boru, Univerziteta u Beogradu, održan je komemorativni skup na kome su se mnogobrojne kolege, saradnici, prijatelji, studenti i članovi porodice oprostili od preminulog prof. dr Mileta Dimitrijevića, redovnog profesora Tehničkog fakulteta u Boru.

U uvodnom obraćanju dekan, prof. dr Nada Štrbac, pročitala je biografiju prof. dr Mileta Dimitrijevića, sa naglaskom na naučno-istraživački doprinos koji je prof. dr Mile Dimitrijević tokom svog života i rada ostvario.

Tokom svog dugogodišnjeg rada na Tehničkom fakultetu u Boru, prof. dr Mile Dimitrijević je dao ogroman doprinos podizanju kvaliteta nastavnog i naučno-istraživačkog rada.Pored nastavnih aktivnosti na fakultetu, prof dr Mile Dimitrijević je učestvovao i u drugim aktivnostima vezanim za razvoj i unapređenje naučnih i stručnih oblasti kojima se bavio.

Prof. dr Mile Dimitrijević je autor dve monografije nacionalnog značaja, autor i koautor 22 rada objavljenih u međunarodnim naučnim časopisima kategorije (M21-M23), 30 radova publikovanih u nacionalnim časopisima, kao i velikog broja saopštenja sa međunarodnih i nacionalnih skupova. Glavne oblasti njegovog interesovanja su bile hidrometalurški tretman sulfidnih i drugih otpadnih materijala, reciklaža, monitoring i zaštita životne sredine.

Tokom višegodišnjeg rada na fakultetu učestvovao je ili rukovodio raznim komisijama formiranim od strane Tehničkog fakulteta. Bio je član Saveta Tehničkog fakulteta u Boru, šef Кatedre za hemiju i hemijsku tehnologiju i šef Odseka za tehnološko inženjerstvo u tri mandata .

Na skupu su poslednji pozdrav pokojnom prof. dr Miletu Dimitrijeviću uputili i prof. dr Snežana Milić, šef Odseka za tehnološko inženjerstvo, prof. dr Radoje Pantović, prodekan za materijalno-finansijsko poslovanje Tehničkog fakulteta u Boru, kao i dr Mirjana Rajčić Vujasinović, redovni profesor u penziji.

 

FOTO GALERIJA >>>
PIB: 100629192; M.br.: 07130210; Tekući račun: 840-1478666-37
©Sva prava zadržava Tehnički fakultet u Boru, 2010.