Mapa sajta Latinica Ћирилица English Kontakt
Tehnički fakultet u Boru
Vojske Jugoslavije 12, 19210 Bor
telefon/faks (030) 424 555 / 421 078
office@tf.bor.ac.rs
O Fakultetu Naučno istraživački rad Izdavaštvo Upravljanje kvalitetom Akreditacija
Nastava Međunarodna saradnja Naučni skupovi Samoevaluacija Normativna akta
Naslovna strana
2014 2013 2012 2011 2010 2009
Događaji i arhiva vesti

ODRŽANA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA “XII SAVJETOVANJA HEMIČARA, TEHNOLOGA I EKOLOGA REPUBLIKE SRPSKE”

Međunarodni naučni skup “Savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa RS”, održan je po dvanaesti put, a po drugi put je organizovan u Banji vrućici, Teslić u hotelu “Kardial”. Suorganizator ovog skupa je bio Tehnički fakultet iz Bora, Univerziteta u Beogradu.

Pokrovitelji ovog skupa bili su Univerzitet u Banjoj Luci, Ministarstvo nauke i tehnologije RS, Balkanska ekološka asocijacija (B.EN.A), Gradska razvojna agencija Banja Luka, Područna privredna komora grada Banja Luka i Akademija nauke i umjetnosti RS. Savjetovanje su i ove godine svojim finansijskim sredstvima i materijalnom pomoći podržali sponzori: Sinex LABORATORY, Balkanska ekološka asocijacija (B.EN.A), Bentoproduct, East Code d.o.o. , Klarwin, Naravovarstvene Rešitve, d.o.o. , Krajina Klas d.o.o. , EM Plus, Gradska razvojna agencija - City development agency (CIDEA), J.P. DEP-OT, Privredna komora RS – Područna privredna komora Banja Luka, Sanino, Tehnološki eko centar d.o.o. , Alpina, Tehničko ekološki zavod i MM Invest.

Na Savjetovanju su učestvovali predstavnici univerziteta, fakulteta i ostalih institucija iz 20 zemalja. Prezentovana su 3 plenarna predavanja.

Prezentovano je 19 usmenih saopštenja iz oblasti Grafičkih tehnologija i dizajna (Graphic technologies and design), Teorijske i primjenjene hemije (General and applied chemistry), Tektilnog inženjerstva (Textile engineering), Prehrambenih tehnologija (Food technologies), Biotehnologije (Biotechnology), Ekološkog inženjerstva (Ecological engineering), Kontrole kvaliteta i sigurnosti hrane (Quality control and food safety).

Posterskom prezentacijom predstavljeno je 105 radova iz navedenih naučnih oblasti.

Ove godine skup je bio obogaćen paralelnim aktivnostima koje su se odvijale u toku prvog dana Savjetovanja. To su Okrugli sto na temu “Tržište rada, privreda i visoko obrazovanje u sektoru koža/tekstil” koji su zajedno organizovali Tehnološki fakultet Banja Luka, Gradska razvojna agencija Banja Luka, Privredna komora Republike Srpske, Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske i predstavnici preduzeća iz navedene oblasti i Seminar iz oblasti upravljanja hemikalijama sa predavačima iz Ministrastva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Konferencija je prema zaključcima sa zatvaranja skupa u potpunosti ispunila ciljeve. Naglašeno je da u budućnosti treba dati prednost usmenim izlaganjima u odnosu na posterske prezentacije, pogotovo mlađih autora.

 

FOTO GALERIJA >>>
PIB: 100629192; M.br.: 07130210; Tekući račun: 840-1478666-37
©Sva prava zadržava Tehnički fakultet u Boru, 2010.