Мапа сајта Latinica Ћирилица English Контакт
Технички факултет у Бору
Војске Југославије 12, 19210 Бор
телефон/факс (030) 424 555 / 421 078
office@tfbor.bg.ac.rs
О Факултету Научно истраживачки рад Издаваштво Управљање квалитетом Акредитација
Настава Међународна сарадња Научни скупови Самоевалуација Нормативна акта
Насловна страна
2014 2013 2012 2011 2010 2009
ДОГАЂАЈИ И АРХИВА ВЕСТИ

ПРОФЕСОРИ СА ТЕХНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА У БОРУ ТОКОМ МАЈА МЕСЕЦА СУ ПРИСУСТВОВАЛИ НА НАСТАВИ ЗА РАД У ПОСЛОВНО ИНФОРМАЦИОНОМ СИСТЕМУ SAP НА МАШИНСКОМ ФАКУЛТЕТУ И ЕКОНОМСКОМ ФАКУЛТЕТУ У БЕОГРАДУ.

SAP University Alliance представља глобални програм који омогућава да више од 3700 образовних институција у преко 116 земаља интегрише најновије SAP технологије у оквиру њихових наставних процеса. Универзитет у Београду је постао члан SAP University Alliances програма 2016. године. Поред студената Машинског факултета, Факултета организационих наука и Економског факултета, и студенти Техничког факултета у Бору од сада ће имати прилику да науче из прве руке основна знања и вештине рада у SAP/ERP модулима најновије генерације.

У склопу припремне фазе за увођење SAP University Alliances програма у наставни процес на Техничком факултету у Бору, петоро професора са нашег факултета су имали прилику да прођу практичну обуку за рад у SAP/ERP систему у оквиру четири различита пословна модула, који су реализовани током маја месеца на Машинском факултету и Економском факултету Универзитета у Београду.

У оквиру предмета Индустријска логистика и Управљање системом одржавања, које на Машинском факултету у Београду предаје професор Угљеша Бугарић, наставници проф. Иван Михајловић, проф. Ђорђе Николић и доц. Ненад Милијић стекли су увид у начин реализације наставног процеса применом студије случаја за рад у SAP/ERP модулима Warehouse Management (WM) и Enterprise Asset Management (EAM).

Такође, наставници проф. Ђорђе Николић, доц. Александра Федајев и доц. Санела Арсић узели су учешће у настави на предмету Маркетинг логистика, који спроводи професор Слободан Аћимовић са Економског факултета у Београду. На овом предмету разматрани су основни принципи рада у SAP/ERP модулима Sales and Distribution (SD) и Materials Management (MM). У току наставе, поред рада на SAP GUI платформи, учесници су имали прилику да од представника компанија Delta Holding и ATOS из прве руке сазнају више информација о значају и улози SAP-a за решавање различитих пословних проблема, као и о самој потреби за све већим бројем кадрова, који су оспособљени за рад у овом водећем светском ERP систему.

Реализацију свих поменутих наставних активности на ова два факултета подржала је компанија SAP West Balkans на челу са директором Војиславом Генићем, у сарадњи са SAP партнерима Миломиром Станковићем из фирме Solving IT Solutions and Services и Александром Радојичић из компаније ATOS Србија.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА >>>
ПИБ: 100629192; М.бр.: 07130210; Текући рачун: 840-1478666-37
©Сва права задржава Технички факултет у Бору, 2010.