Мапа сајта Latinica Ћирилица English Контакт
Технички факултет у Бору
Војске Југославије 12, 19210 Бор
телефон/факс (030) 424 555 / 421 078
office@tf.bor.ac.rs
О Факултету Научно истраживачки рад Издаваштво Управљање квалитетом Акредитација
Настава Међународна сарадња Научни скупови Самоевалуација Нормативна акта
Насловна страна
2014 2013 2012 2011 2010 2009
ДОГАЂАЈИ И АРХИВА ВЕСТИ

ОДРЖАНА ПРЕДАВАЊА ТИМА ЗА КАРИЈЕРНО ВОЂЕЊЕ И САВЕТОВАЊЕ ТЕХНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА У БОРУ УЧЕНИЦИМА ТЕХНИЧКЕ И ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ У БОРУ

Тим за каријерно вођење и саветовање Техничког факултета у Бору, одржао је дана 13. 03. 2019. године ученицима Техничке школе и ученицима Економске трговинске школе дана 19.03.2019. године предавање у оквиру радионице “Каријерно вођење и саветовање у 8 корака”.

Циљ предавања је био да се ученицима завршних година средњих школа помогне у доношењу каријерних одлука које се тичу њиховог даљег образовања и будуће професије. Каријерно вођење приказано у 8 корака имало је за циљ да се учениници упознају са основним појмовима о каријери и развоју каријере. Ученицима је дат кратак приказ главних теорија развоја каријере, приказане су главне активности каријерног информисања, каријерног образовања и саветовања кроз креирање личног каријерног плана, одређивања професионалних циљева, сагледавања сопствених способности, препознавање снага, слабости, претње и шанси кроз Личну СWОТ анализу и одређивање корака који воде до посла. Затим, кроз примере, ученици су могли да добију савет и помоћ при састављању радне биографије, мотивационог писма и пријаве за посао, као и савете како да се припреме за Интервју-разговор за посао код будућег послодавца.

Такође, чланови Тима за каријерно вођење и саветовање су представили и део истраживања које су спровели и упознали ученике средњих школа са областима које Национална служба за запошљавање наводи као приоритетне, као и занимањима која ће бити најтраженија у будућности. Истраживање се односило и на професије за које се студенти оспособљавају на Техничком факултету у Бору и приказане су потребе за тим пословима са бројем радних места на којима дипломирани студенти нашег факултета могу да конкуришу на Тржишту рада.

Чланови Тима за каријерно вођење и саветовање су у кратким цртама представили и изнели своја искуства по завршеном Он лине курсу "Вештине управљања каријером" који организује Центар за развој каријере Универзитета у Београду у сарадњи са Техничким факултетом у Бору од школске 2016/2017. године.

Тим за Каријерно вођење и саветовање чине студенти Техничког факултета у Бору: Милица Митић, Александра Илић, Александра Миловановић, Марко Тасић, Андреа Добросављевић, Вера Тасић и Јелена Ковачевић, као и професор на предмету Развој каријере на Техничком факултету у Бору, Проф. др Снежана Урошевић.

Активности Тима за каријерно вођење биће проширене и организоваће се радионице на тему „Кораци у донешењу одлуке о избору студијског програма“ са циљем да пруже подршку ученицима завршних разреда средњих школа при избора следећег ниво образовања и пруже помоћ при избору факултета или високих школа и будућих занимања који одговарају њиховом типу личности.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА >>>
ПИБ: 100629192; М.бр.: 07130210; Текући рачун: 840-1478666-37
©Сва права задржава Технички факултет у Бору, 2010.