Мапа сајта Latinica Ћирилица English Контакт
Технички факултет у Бору
Војске Југославије 12, 19210 Бор
телефон/факс (030) 424 555 / 421 078
office@tf.bor.ac.rs
О Факултету Научно истраживачки рад Издаваштво Управљање квалитетом Акредитација
Настава Међународна сарадња Научни скупови Самоевалуација Нормативна акта
Насловна страна
Сарадња са високошколским институцијама из иностранства Учешће у академским мрежама Међународни пројекти Међународна размена и мобилност студената и наставника Мобилност наставника Мобилност студената
Међународна сарадња

ОТВОРЕНИ ПОЗИВИ И КОНКУРСИ >>>

 

На Техничком факултету у Бору се чине напори да се, и поред досадашњих резултата у овој области, мобилност студената подигне на још виши ниво. Очекивања су да ће учешће нашег факултета у међународним пројектима и мрежама омогућити значајније учешће овог вида активности у побољшању квалитета и нивоа образовања.

У периоду од 2002. до 2006. године, студенти Одсека за металургију су учествовали на International Summer Course in Materials Processes (ISCMP) који се одржава на Краљевском институту за технологију у Стокхолму - Шведска.

Током 2008. године студенти свих нивоа студија студија Одсека за менаџмент су кроз учешће на пројекту PHARE - Formation of the Centre for Entrepreneurship and Intercultural Management,  имали могућност да бораве у неколико наврата на Универзитету Eftimie Murgu у Решици, Румунија и слушају предавања истакнутих професора европских универзитета.

 

2008-09-19 012  
Workshop у оквиру PHARE пројекта “Formation of the Centre for Entrepreneurship and Intercultural Management”, са ректором Универзитета Eftimie Murgu Проф. др Doinom Frundzaverde – учесници из Бора и Решице (Решица, Румунија септембра 2008. године)

 

ПројекатPHARE– The virtual space of knowledge - the way of integration, је такође створио могућности за краће боравке наших студената дипломских и докторских студија у партнерским институцијама у иностранству током 2009. године.

У оквиру пројекта „Академски камп одрживог развоја регије Баната“, реализовано у оквиру програма међусуседске сардње Румуније и Србије, а финансираног је од стране Европске уније, на коме је Технички факултет био регионални партнер, су учествовали и студенти нашег факултета са Одсека за рударство, а предавачи су били наставници са Универзитета из Новог Сада и Политехнике из Темишвара - Румунија.

Мобилност студената, остварује се и кроз постојеће академске мреже. Тако је као резултат реализације акционог плана RESITA Academic Network-a, у периоду од 2009. године до сад организовано више од десет летњих школа и радионица за студенте свих нивоа студија Одсека за менаџмент широм југоисточне Европе. Треба поменути да је Први семинар за студенте докторских студија (I Workshop for PhD students with topic: Business plan preparation) одржан у организацији нашег факултета септембра месеца 2009. године у Зајечару.

 

  DSC01521   Untitled-2
Детаљи са I Workshop for PhD students, Зајечар 2009. године
и III Workshop for PhD students, Timisoara, 2011. године

 

У оквиру истоимене мреже, финансирене од стране DAAD - немачке службе за академску размену, одабрани докторски студенти са нашег факултета, који се баве управљањем заштитом животне средине, од 2009. године бораве у Немачкој на Environmental Campus Birkenfeld, Trier University of Applied Science.

Сарадња са Факултетом за хемију и фармацију Универзитета у Регнесбургу, уз помоћ DAAD, омогућила је и мобилност за студенте доктроских студија Одсека за технологију током 2010. године.

Од октобра 2010. године, наш факултет учествује и на два TEMPUS пројекта – Modernisation of Post-Graduate Studies in Chemistry and Chemistry Related Programmes - MCHEM и Development of Environment and Resources Engineering Learning - DEREL, што је такодје омогућило повећану мобилност и студената и академског особља у високообразовном европском простору, имајући у виду велики број универзитета учесника на оба пројекта.

 

Ahen     SDC15283

Мобилност наших асистената у оквиру TEMPUS-MCHEM пројекта –
посета Универзитету у Ахену (Немачка) и Универзитету Нова Горица (Словенија - 2011. године)

 

Током 2011. године, остварен је и боравак доктораната са нашег Факултета на Универзитету у Бањској Бистрици (Словачка) у оквиру The National Scholarship Programme of the Slovak Republic.


Tamara  Marija

Студијски боравак наших асистената на Универзитету у Бањској Бистрици (Словачка, 2011.) и на Универзитету у Регенсбургу (Немачка, 2010.)

 

Поред наведених боравака наших студената у оквиру постојећих међународних пројеката и академских мрежа, постојала је мобилност и у обрнутом смеру, тако да су наш Факултет посетили и докторски студенти са Универзитета у Регенсбургу (Немачка).

ПИБ: 100629192; М.бр.: 07130210; Текући рачун: 840-1478666-37
©Сва права задржава Технички факултет у Бору, 2010.