Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

НА ТЕХНИЧКОМ ФАКУЛТЕТУ У БОРУ ОДРЖАН КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК НАЧЕЛНИКА ЦЕНТРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ БОР СА ДИРЕКТОРИМА И ОДЕЉЕЊСКИМ СТАРЕШИНАМА ЗАВРШНИХ РАЗРЕДА СРЕДЊИХ ШКОЛА У БОРСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

Дана 31.01.2019. године, у Свечаној сали Техничког факултета у Бору је одржан координациони састанак начелника Центра Министарства одбране Бор са директорима и одељењским старешинама завршних разреда средњих школа у Борском управном округу.

Састанку су присуствовали припадници Центра МО Бор, Декан Техничког факултета у Бору, директор ОШ „Бранко Радичевић“ из Бора , директори и одељењске старешине завршних разреда ученика средњих школа у Борском управном округу.

На координационом састанку је успостављена сарадња и извршено упознавање директора и одељењских старешина са циљем, основама и начином извођења наставе о систему одбране у средњим школама, као и пружању стручне помоћи од стране органа Министарства одбране, а такође су сагледане могућности средњих школа за реализацију наведених садржаја наставе у другом полугодишту школске 2018/2019. године.

Иницијатива за увођење садржаја обуке у школски систем Републике Србије има за циљ да се свест о одбрани земље подигне на виши ниво, а младим грађанима пренесу знања и информације о изворима и облицима угрожавања земље, као и поступцима заштите, а у складу са Препоруком министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, директорима средњих школа.

Учесници састанка су такође имали прилику да у разговору са деканом факултета добију потребне информације о условима уписа будућих студената на Технички факултет у Бору.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

cmo

Објављено 01.02.2019. године у 09:29 часова.
Информације о упису    030 422 375