Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

ЛОКАЦИЈА И ПРОСТОРНИ ПЛАН ФАКУЛТЕТА

Град Бор се налази у средишњем делу источне Србије и са својих 856 км2 спада у ред пространијих градова у Србији, али са мање бројном популацијом од око 60 000 становника. Од Београда је удаљен 240 км, а од Ниша 160 км.

Савремена саобраћајница Бор-Селиште-Параћин повезује подручије Бора са ауто путем Београд-Ниш (Е-75). Путем према Доњем Милановцу Бор излази на Дунавску (Ђердапску ) магистралу. Са главним железничким магистралама Бор је повезан у правцу југа линијом Бор-Ниш, а према северу Бор-Београд.

Долазак из правца Београда:
Аутопут Београд-Ниш-Софија (Е-75), искључење код Параћина и коришћење међународног пута Параћин-Зајечар-Бугарска (Е-761) до искључења код Селишта (20 км од Бољевца).
Такође, постоји и путни правац преко Пожаревца, Жагубице и планине Црни Врх, међутим није препоручљив у зимском периоду, због честе непроходности.

Долазак из правца Ниша:
Међународни пут Ниш-Зајечар-Бугарска (Е-771). Из Зајечара могуће користити три путна правца: 1 – преко Николичева, 2 – преко Рготине, 3- међународним путем Е-761 према Параћину, уз искључење код Селишта.

За правце Београд-Бор и Ниш-Бор постоје свакодневне директне аутобуске линије.

Уколико се користи железнички саобраћај, из правца Београда на располагању је железничка линија Београд – Прахово пристаниште и Београд – Зајечар који пролази кроз Бор, док су из правца Ниша на располагању железничке линије Ниш-Прахово пристаниште(уз преседање у Зајечару и коришћење железничке линије Зајечар-Мајданпек) и Ниш-Мајданпек које, такође, својим проласком обухватају и Бор.

Просторни план Факултета
Информације о упису    030 422 375