Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

РЕЧ ДЕКАНА

Декан Факултета
проф. др Нада Штрбац
dekan@tfbor.bg.ac.rs

Технички факултет у Бору је 2019. године прославио 58 година од свог оснивања. У непрекидној тежњи да наставимо традицију наших угледних претходника, остајемо посвећени образовању кадрова за будући научно-технолошки развој наше земље, са жељом да сачувамо углед који смо претходних деценија стекли.

Поред образовања, наш факултет је интензивно током претходних година развијао и научно-истраживачки рад, сарадњу са привредом и међунардону сарадњу, као основне поставке развоја и осавремењивања високошколске наставе.

У претходном периоду, Технички факултет у Бору је изградио несумњиви ауторитет који га чини значајним фактором у нашем региону, држави а и шире. Наведена чињеница нас уједно и додатно обавезује да увек са визијом наступамо у пројекцији наредних планова и активности.

Досадашњи успеси Техничког факултета у Бору гаранција су за успехе наших будућих дипломираних инжењера, мастера и доктора наука. У наредном периоду, настојаћемо да оправдамо све постигнуте резултате и превазиђемо их како би одржали квалитет на највишем могућем нивоу и обезбедили нашим студентима свеобухватна, савремена и применљива звања.

Срдачно вас поздрављам и желим вам пуно успеха на студијама и у даљем професионалном развоју.

проф.др Нада Штрбац,
Декан Техничког факултета у Бору