Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

РЕЧ ДЕКАНА

Декан Факултета
проф. др Дејан Таникић
dekan@tfbor.bg.ac.rs

Драги студенти, поштоване колегинице и колеге,

Добродошли на интернет презентацију Техничког факултета у Бору, Универзитета у Београду, која би требала да посетиоцима пружи увид у живот и рад наше институције а студентима олакша студирање. На овом месту могу се наћи информације о раду одсека, катедри, свих служби факултета, студентских организација, библиотеке, а ту се налазе и наставни планови и програми предмета, резултати испита, материјали за учење итд.

Током више од шест деценија свог постојања Технички факултет у Бору је изнедрио велики број дипломираних инжењера, мастера, магистара и доктора наука у области рударства, металургије, технологије и менаџмента који подједнако успешно раде и имају запажени утицај како у нашој лепој Србији тако и ван граница наше земље.

На Техничком факултету у Бору студент се налази у самом средишту а целокупно наставно и ненаставно особље факултета заједно са студентским организацијама ради на истом задатку – обезбеђивању најбољих могућих услова за живот и образовање свих наших студената, који након завршетка својих студија постају конкурентни на тржишту рада и способни да решавају комплексне пословне проблеме.

Поред образовне делатности, која се паралелно одвија у учионицама, лабораторијама као и на терену, факултет интензивно развија и научноистраживачки рад, сарадњу са привредом и међународну сарадњу, прати савремене токове развоја и иде у корак са светском праксом у високом образовању. Ово подразумева стално иновирање како програма који се реализују тако и метода рада.

Ништа вредно у животу не долази лако нити преко ноћи. До крајњег циља долази се систематским и напорним радом који захтева максималну ангажованост али и пуно самосавладавања и самоодрицања. Као заслужену награду за уложени труд наши студенти добијају признату и препознатљиву диплому а самим тим отварају им се и велике могућности при избору будуће професионалне каријере.

Са нестрпљењем вас очекујемо у просторијама факултета и радујемо се што ћемо заједно учествовати у образовном процесу чији ће исход бити високообразован кадар који је, поред стеченог професионалног знања, оријентисан ка свеукупном развоју целокупног друштва.

проф.др Дејан Таникић,
декан Техничког факултета у Бору

Информације о упису    030 422 375