Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

ОДРЖАНА XIII INTERNATIONAL MINERAL PROCESSING AND RECYCLING CONFERENCE 2019

У организацији Техничког факултета у Бору Универзитета у Београду и суорганизацији Привредне коморе Србије одржана је 13. Међународна конференција о припреми минералних сировина и рециклажи у периоду од 8. до 10.маја 2019. године у Привредној комори Србије у Београду.

У Зборнику радова штампана су 92 рада око 300 аутора и коаутоора из 23 земље: Бразил, Индија, Русија, Kазахстан, Украјина, Монголија, Јапан, Француска, Немачка, Финска, Чешка Република, Словачка, Мађарска, Бугарска, Румунија, Турска, Грчка, Италија, Словенија, Босна и Херцеговина, Република Северна Македонија, Црна Гора и Србија.

Интересовање за конференцију било је на високом нивоу, о чему говори чињеница да је окупила велики број еминентних домаћих и иностраних истраживача и представника компанија, који се баве истраживањима из области припреме и концентрације минералних сировина, рециклаже техногених, комуналних и секундарних сировина и других сродних области.

Изложена су два пленарна предавања еминентних светских и домаћих предавача: проф. др Маурицио Леонардо Торем ( Pontifical Catholic University of Rio de Janeiro, Бразил) и проф. др Жељко Камберовић (Технолошко-металуршки факултет у Београду, Универзитет у Београду), једно секцијско предавање, 29 усмених саопштења и 30 саопштења у постер секцији.

Конференција је одржана са запаженим успехом, како по питању организације и пратећих активности, тако и по питању квалитета презентованих и штампаних радова. Постигнута је висока интернационализација скупа, а бројност учесника је допринела активним и корисним научним дискусијама обрађених тема унутар сваке секције.

Конференција је одржана под покровитељством Министарства за просвету, науку и технолошки развој Републике Србије, а такође је подржана и од SERBIA ZIJIN BOR COPPER DOO BOR и пријатеља конференције, као што су СУПЕРЛАБ Београд и Туристичка организација града Београда.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

IMPRC

Објављено 17.05.2019. године у 11:46 часова.
Информације о упису    030 422 375