Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

СВЕЧАНА ПОДЕЛА СЕРТИФИКАТА ПОЛАЗНИЦИМА ОНЛАЈН КУРСА ЦзРК: ВЕШТИНЕ УПРАВЉАЊА КАРИЈЕРОМ

Дана 29. маја 2019. године декан Техничког факултета у Бору, проф. др Нада Штрбац свечано је поделила сертификате студентима основних и мастер академских студија, полазницима On line курса Центра за развој каријере Универзитета у Београду. Центар за развој каријере у сарадњи са Техничким факултетом у Бору реализовао је и током ове школске 2018/2019 године онлајн курс Вештине управљања каријером. Курс је конципирао тим Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду и успешно се реализује у онјалн форми од школске 2016/2017 године за студенте Техничког факултета у Бору на Моodle платформи у оквиру e-Learning система Универзитета у Београду.

Курс се састоји се од различитих вежби, видео и аудио материјала, задатака, ресурса за читање, који заједно чине јединствен пакет чији је основни циљ да студенте оспособи за управљање каријером, припреми их за укључивање у тржиште рада и пружи подршку у преузимању активне улоге у будућем каријерном развоју. Теме онлајн курса, око којих је консултована проф. др Снежана Урошевић, која на основним академским студијама предаје предмете Развој каријере и Менаџмент људских ресуса, биле су подељене у пет недељних сесија: Каријера и запошљивост, Истраживање сопствених потенцијала (Планирање каријере и постављање циљева, Доношење одлука), Истраживање тржишта рада, Активно тражење посла и стратегије представљања послодавцу, Радна биографија и мотивационо писмо и Интервју за посао. Студенти су могли да добију одговоре на нека питања која често себи постављају а то су: Који су моји квалитети? Како видим своју каријеру? Које опције ми стоје на располагању? Како се постављају каријерни циљеви? Како и где могу да тражим посао? Како да се успешно представим послодавцу?

На курс, који је у овом циклусу реализован од фебруара месеца, пријавило се двадесет студената, од којих је шеснаест успешно завршило све активности предвиђене на курсу и стекло право на сертификате о похађању е-курса: Душан Николић, Ана Васиљевић, Стефан Трујић, Милош Стојановић, Анита Павловић, Катарина Радуловић, Михајло Гречић, Марија Орловић, Никола Стојиљковић, Анђела Болдејић, Зорана Вучковић, Милица Николић, Наташа Манојловић, Александра Илић, Милица Митић и Александра Миловановић.

Студентима полазницима курса биће додељени додатни ЕСПБ бодови за ваннаставне активности, те студенти морају да поднесу захтев комисији за додељивање бодова у деканату Техничког факултета у Бору крајем ове школске године.

Реализација курса се планира и у току следеће школске 2019/2020 години као и наставак сарадње са Центром за развој каријере Универзитета у Београду.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Czrk

Објављено 12.06.2019. године у 09:09 часова.
Информације о упису    030 422 375