Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У БОРУ ЈЕ ПОСТАО ДЕО МЕЂУНАРОДНЕ УНИВЕРЗИТЕТСКЕ МРЕЖЕ SAP UNIVERSITY ALLIANCE

SAP (eng. Systems, Applications, Products или ger. Systeme, Anwendungen, Produkte) jе производ немачке компаније SAP AG и представља златни стандард за ERP (engl. Enterprise Resource Planning) производе у свету.

Основана 1972. године у Немачкој, SAP AG после Microsoft-а и Oracle-а данас представља трећу највећу софтверску компанија на свету, са више од 65 000 запослених, 232 000 купаца, и 10 милиона корисника у више од 180 земаља. SAP се користи у великом броју мултинационалних компанија, међу којима је 91 % компанија од првих 2000 на Форбсовој листи, 98 од 100 светских топ брендова. Да би инсталирали SAP, ове компаније данас троше и преко 100 милиона долара, где од ових износа 50 до 60 % трошкова иде на тзв. „humanware“ (тренинг, консалтинг и имплементација). Стога, имплементација SAP производа је постала каријера за многе у области ИТ, јер су јасно исказане потребе компанија за техничким лицима, која разумеју пословање и пословне процесе и притом могу да им омогуће да SAP ефективно оствари њихове организационе циљеве.

SAP University Alliance је програм који је покренут у Немачкој 2009. године и представља глобални програм који омогућава да више од 3500 образовних институција у преко 113 земаља интегрише најновије SAP технологије у оквиру њихових наставних процеса.

Универзитет у Београду је постао члан SAP University Alliances програма 2016. године. Поред студената Машинског факултета, Факултета организационих наука и Економског факултета, и студенти Техничког факултета у Бору од сада ће имати прилику да науче из прве руке основна знања и вештине рада у SAP ERP модулима најновије генерације. (https://news.sap.com/westbalkans/2018/05/univerzitet-u-beogradu-priprema-studente-za-buducnost/)

Учешћем у SAP University Alliance програму, студенти и наставно особље Универзитета у Београду ће имати прилике да:
• имају приступ SAP системима и да користе и download-ују SAP software за образовне сврхе
• имају приступ SAP курикулумима за све маркет категорије, као и приступ другим материјалима
• приступ SAP e-learning-u, online курсевима и самотестирању
• сертификацију професора и студената
• могућност умрежавања са другим Универзитетима, који су део овог програма
• гостујућа предавања
• праксу
• ко-иновацијске пројекте и сл.

Студенти Техничког факултета у Бору, на студијском програму Инжењерски менаджемент, кроз предмете Менаџмент информациони системи (ОАС); Планирање и контрола трошкова (ОАС); Логистика (МАС) и Електронско пословање (МАС) имаће прилику да у склопу вежби прођу обуку за рад у неколико SAP ERP модула према интернационалном курикулуму: Introduction to ERP using Global Bike. Штавише, студенти ће савладати значајан скуп вештина за разумевање кључних пословних процеса и како они могу бити подржани од стране информационих технологија. На тај начин, наши дипломирани студенти добиће још једну компаративну предност, јер ће бити пословно спремни да адекватно одговоре изазовима дигиталне будућности.

Велика захвалност за помоћ и подршку приликом укључивања Техничког факултета у Бору у програм SAP UA иде директору SAP West Balkans господину Војиславу Генићу; главним коориднаторима SAP UP програма на Универзитету у Београду, редовним професорима Угљеши Бугарићу и Слободану Аћимовићу; и господину Миломиру Станковићу из SAP партнерске фирме Solving IT Solutions and Services.

sap

Објављено 25.02.2019. године у 09:42 часова.
Информације о упису    030 422 375