Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

ТЕХНИЧKИ ФАKУЛТЕТ У БОРУ ОБЕЛЕЖИО 58 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА

У амфитеатру Техничког факултета у Бору, 14. јуна 2019. године у 12 часова одржана је Свечана академија поводом Дана факултета, уз пригодан музички програм у извођењу етно групе “Ђурђевак” при Центру за културу града Бора.

Дан Техничког факултета у Бору је 15. јун – дан када је 1961. године Извршно веће Народне скупштине Народне републике Србије донело Решење о потврди Одлуке Среског народног одбора у Зајечару о оснивању Рударско-металуршког факултета у Бору у саставу Универзитета у Београду. Исте године (школске 1961/62.) врши се упис прве генерације студената на рударском одсеку (80 студената) и на металуршком одсеку (79 студената).

Технички факултет у Бору је током вишедеценијског постојања омогућио квалитетну и савремену едукацију младих, доприневши укупном досадашњем економском развоју наше земље, у чему је од самог почетка имао значајну подршку Универзитета у Београду, Рударско-топионичарског басена Бор, Општине Бор и државне администрације.

Током својих педесет и осам година постојања, Технички факултет у Бору је изградио несумњиви ауторитет који га чини значајним фактором у нашој држави, региону, а и на ширим меридијанима. Технички факултет у Бору, поред образовања, интензивно је током претходних педесет осам година развијао и научно-истраживачки рад, сарадњу са привредом и међународну сарадњу, као основне поставке развоја и осавремењивања високошколске наставе.

У склопу прославе, организована је и изложба под називом “УДАХНИ НАУКУ МЛАДИМА”, а у организацији Фондације “др Берислав Ристић- Берко”, Друштва младих истраживача Бор и Техничког факултета у Бору. Изложба је посвећена животу и раду наших професора: пок. проф. др Берислава Ристића-Берка и пок. проф. др Мирјане Ристић, који су највећи део свог радног века провели на Техничком факултету у Бору, остваривши притом значајне научне резултате.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Dan Fakulteta 2019

Објављено 17.06.2019. године у 12:55 часова.
Информације о упису    030 422 375