Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

СВЕЧАНА АKАДЕМИЈА 60 ГОДИНА РАДА KАТЕДРЕ ЗА МИРТ (ПМС)

У амфитеатру Техничког факултета у Бору, 25. јуна 2022. године у 11 часова одржана је Свечана академија поводом 60. година рада Kатедре за Минералне и Рециклажне Технологије, односно Kатедре за Припрему Минералних Сировина. Свечана академија је одржана уз присуство више од 130 званица и гостију из Србије и иностранства. Свечаност су својим присуством увеличали гости и пријатељи Kатедре за МиРТ и Техничког факултета у Бору, представници округа, компаније Serbia Zijin Copper Бор, Serbia Zijin Mining Бор, Рударско-геолошког факултета у Београду, Факултета техничких наука у Новом Саду, ИТНМС-а Београд, Института за рударство и металургију, ЈП ПЕУ Ресавица, и др.

Поздравну реч и о досадашњем раду и делатности Kатедре говорио је шеф катедре, проф. др Милан Трумић. Испред Техничког факултета у Бору обратио се проф. др Јовица Соколовић, продекан за материјално-финансијко пословање. У име спонзора присутнима су се обратили Фенг Куи, руководилац Службе за односе са јавношћу, Serbia Zijin Copper-а Бор, и Јанг Јуенкун, заменик генералног директора Serbia Zijin Mining-а.

Овом величанственом скупу обратили су се дугогодишњи Шеф Kатедре за МиРТ, декан ТФ Бор и директор ИРМ, Проф. др Недељко Магдалиновић, редовни професор у пензији, као и дугогодишњи директор РББ-а и РТБ-а Бор, Благоје Спасковски. Др Снежана Бајић из Аустралије је дала свој поглед из угла дипломираних инжењера ПМС-а запослених у иностранству.

На свечаној академији су уручене Златне Дипломе прводипломираним студентима, Похвалнице студенту са најбољим просеком пре и после „Болоње“, као и Захвалнице спонзорима Свечане академије. Након свечане академије гости, бивши и садашњи студенти, дипломирани инжињери ПМС-а су обишли просторије и лабораторије Kатедре за МиРТ и подсетили се студентских дана.

ФОТОГАЛЕРИЈА

Објављено 29.06.2022. године у 11:27 часова.
Информације о упису    030 422 375