Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

ПОСЕТА ПРОФЕСОРА ТЕХНИЧКОГ ФАКУЛТЕТА У БОРУ РУДНИКУ ЧЕЛОПЕЧ У БУГАРСКОЈ

Професори са Техничког факултета у Бору, на челу са деканом, проф. др Дејаном Таникићем, прошле недеље су посетили рудник Челопеч у Бугарској.

Рудник Челопеч од 2004 године послује у оквиру канадске компаније Dundee Precious Metals и данас представља један од најсавременијих рудника са подземном експлоатацијом у свету. У оквиру посете професори са Техничког факултета у Бору су обишли јаму рудника и упознали се са савременим достигнућима у области безбедности, праћења и управљања рударским активностима као и применом BEV (Battery Electric Vehicle) механизације у руднику.

Након обиласка Пилот центра и Смарт центра професори ТФ Бор су разговарали са Цветомиром Велковим, генералним директором рудника Челопеч и проф. Илијом Гарковим, Ц.О.О ДПМ о могућности извођења феријалне двонедељне праксе у руднику Челопеч за студенте са Техничког факултета у Бору.

Након посете руднику Челопеч професори са Техничког факултета у Бору посетили су Рударско-геолошки универзитет Св. Иван Рилски у Софији. Том приликом састали су се са ректором Универзитета, проф. др. Ивајлом Копревим и разговарали о будућој сарадњи, размени студената као и могућности отварања заједничких студијских програма.

Објављено 25.03.2024. године у 13:34 часова.
Информације о упису    030 422 375