Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

Circle U. Days од 15. до 17. маја на Универзитету у Београду

Универзитет у Београду организује међународну конференцију под називом „Climate Change and Student Entrepreneurship: From Academia to Policy“, од 15. до 17. маја 2023. године у Београду.

Конференција ће се бавити климатским променама са посебним фокусом на зелено-плаву инфраструктуру и на студентске предузетничке идеје и пројекте у овој области.

Конференција ће окупити представнике релевантних регионалних и националних образовних институција, придружене партнере и представнике студената, како би разговарали о могућностима и препрекама које стоје пред универзитетима. У програму ће учествовати еминентни научници са искуством у истраживању и развоју, али и у практичној научној и индустријској примени. На скупу ће бити представљени и неки од главних резултата до сада постигнутих унутар Circle U Alijanse.

Универзитет у Београду је од самог оснивање члан европске асоцијације универзитета под именом Circle U., асоцијације универзитета коју повезује заједничке мисије у образовању, истраживању, иновацијама и друштвено одговорном деловању. У питању је интердисциплинарни европски универзитетски пројекат који, поред нашег универзитета, чине следећи универзитети из Европе: Универзитет у Орхусу (Данска), Хумболтов Универзитет у Берлину (Немачка), Кингс Колеџ у Лондону (Велика Британија), Католички универзитет у Лувену (Белгија), Универзитет у Ослу (Норвешка), Универзитет Париз-Сите (Француска), Универзитет у Бечу (Аустрија) и Универзитет у Пизи (Италија).

Програм, регистрација и практичне информације доступни су на сајту: http://www.climate-change.rect.bg.ac.rs.

Пријаве за конференцију су отворене до 4. маја 2023.

Објављено 12.04.2023. године у 08:48 часова.
Информације о упису    030 422 375