Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

НА ТЕХНИЧKОМ ФАKУЛТЕТ У БОРУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ФАКУЛТЕТА

У амфитеатру Техничког факултета у Бору, 15. јуна 2023. године у 12 часова, одржана је Свечана академија поводом 62 године постојања и рада ове високошколске установе. Свечаност су својим присуством увеличали гости и пријатељи Техничког факултета у Бору, проректори, декани, продекани, не само овдашњих универзитета, већ и из целог региона, као и представници ресорних министарства, градске управе и компанија са којима Факултет сарађује.

О томе шта је Факултет данас, као и о плановима за будући развој говорио је проф. др Дејан Таникић, декан Техничког факултета у Бору. Он је нагласио да,  захваљујући дугогодишњој традицији и изврсном наставном кадру, ова високошколска образовна установа омогућава студентима образовање по највишим светским стандардима. Такође, Факултет заузима значајно место у процесу развоја привреде источне Србије јер школује висококвалификовани стручни кадар у области рударског, металуршког, технолошког, и индустријског менаџмента, који представљају основ и покретач целог региона.

О самом раду и делатности Факултета присутне је упознао и председник Савета Техничког факултета у Бору, проф. др Радоје Пантовић док је о значају Техничког факултета у Бору за привредни развој Републике Србије у име Министарства рударства и енергетике говорио Велизар Николић, начелник одељења за геолошка истраживања и рударство. Госте је такође поздравио и проф. др Илхан Бушатлић, проректор Универзитета у Зеници, који је декану Факултета уручио реплике средњовековног босанског кованог новца који потичу из 14 века.

На Свечаној академији декан Техничког факултета у Бору уручио је захвалнице компанијама које су допринеле раду и развоју Факултета као и запосленима који су у претходних годину дана завршили своју професионалну каријеру. Такође, декан Техничког факултета у Бору уручио је похвалнице најбољим студентима са свих студијских програма а поред тога, уручене су и јубиларне награде за 10, 20, 30 и 40 година непрекидног рада.

ФОТОГАЛЕРИЈА

Објављено 17.06.2023. године у 17:36 часова.
Информације о упису    030 422 375