Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

IN MEMORIAM – ПРОФ. ДР ИЛИЈА МЛАДЕНОВИЋ (1946-2020)

Дана 9. новембра 2020. године, преминуо је проф. др Илија Младеновић, редовни професор у пензији Технолошког факултета у Лесковцу, Универзитета у Нишу  и Техничког факултета у Бору, Универзитета у Београду.

Проф. др Илија Младеновић  је рођен 02.08.1946. године у Лесковцу, Република Србија. Основну школу и гимназију  завршио је у Лесковцу. Дипломске, магистарске и докторске студије завршио је на Електронском факултету у Нишу. Био је дугогодишњи генерални директор  фармацеутске компаније “Здравље” Лесковац. Касније прелази на Технолошки факултет у Лесковцу, где остаје све  до пензионисања.

На Техничком факултету у Бору  од 2002. године  му је  била поверена настава из следећих предмета: Основи интернета; Увод у информационе системе; Организација рачунара и оперативни системи; Пројектовање информационих система и Базе података.

Прераним одласком проф. др Илије Младеновића, изгубили смо изузетног професора, научника, колегу, пријатеља и човека који је увек тежио и успевао да прошири хоризонте на свим пољима. Сахрана проф. др Илије Младеновића, обавиће се дана 10. новембра 2020. године у 12 часова на Шпитаљском гробљу у Лесковцу.

Објављено 09.11.2020. године у 18:36 часова.
Информације о упису    030 422 375