Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТУДЕНТСКИХ СТИПЕНДИЈА СТУДЕНТИМА ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА ШКОЛСКУ 2023/2024. ГОДИНУ

Министарство просвете je расписало конкурс за доделу студентских стипендија студентима високошколских установа у Републици Србији за школску 2023/2024. годину.

Пријаве за студената за три врсте студентских стипендија, као и за студентске кредите, које додељује Министарство просвете у циљу подстицања најбољих да наставе школовање са високом постигнућима, почеле су 2. и трају до 31. октобра.

Министарство просвете додељује стипендије редовним студентима државних високошколских установа који нису у радном односу, а који у положили све испите из претходних година студија и постигли просечну оцену најмање 9,00.

Министарство додељује и стипендије изузетно надареним студентима државних факултета. Ове стипендије се додељују од треће године студија, односно са остварених 120 ЕСП бодова. Стипендију за изузетно надарене могу добити студенти који су положени све испити из претходних година студија, први пут уписали студије првог, другог или трећег степена, који су одмах након средње школе уписали високошколску установу, који током студирања остваре просечну оцену најмање 9,00, који су у континуитету уписивали године студирања на буџету и положили све испите из претходних година студија.

Почела је и пријава за доделу студентских кредита на које имају право сви буџетски студенти државних високошколских установа који су у текућој школској години први пут уписани на студије првог степена у зимском семестру. За кредите се могу пријавити студенти I године основних академских и основних струковних студија који су први пут уписали први семестар и студенти од II до V (и VI) године основних студија. Студентске стипендије се дају неповратно, док се студентски кредит враћа у случају да студент не испуни услове прописане конкурсом.

Студент за добијање студентске стипендије или кредита подноси пријаву са потребном конкурсном документацијом високошколској установи у коју је уписан.

Више о условима конкурса и потребној документацији можете наћи на следећој адреси: https://prosveta.gov.rs/wp-content/uploads/2023/07/Konkurs-studentske-stipendije-skolska-2023-2024.pdf

Објављено 06.10.2023. године у 10:39 часова.
Информације о упису    030 422 375