Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

Борски факултет отворио врата средњошколцима

Традиционалом организацијом Дана отворених врата и ревијалним утакмицама студената, професора, асистената и запослених на Техничком факултету (ТФ) у Бору, у нашој установи обележен је 4. април, Дан студената Универзитета у Београду који се обележава у знак сећања на Жарка Мариновића који је страдао током студентских демонстрација 1936. године.

Студенти поздравили химну Гаудеамус Игитур

Мариновић, студент Правног факултета, убијен је 4. априла на протесту због лоших услова студирања, бранећи колегу од напада ножем. У знак сећања на његову трагичну смрт, 4. април установљен је као Дан студената Београдског универзитета, почевши од 1955.

Декан ТФ, проф. др Дејан Таникић, у име свих запослених пожелео је топлу добродошлицу потенцијалним бруцошима из источне Србије.

Проф.др Дејан Таникић, декан ТФ Бор

„Уколико упишете и завршите наш факултет, добићете диплому Универзитета у Београду, која је препознатљива не само у оквиру Србије већ и у свету. Сви ми на факултету смо у функцији вас, као и у већини светских универзитета, поручио је професор Таникић.

Млади средњошколци су се упознали са делом наставног особља, лабораторијама и објекатима који су, због историјскиог значаја под заштитом Завода за заштиту споменика.

Како би лакше одабрали одсек на који ће студирати, средњошколци су упознати са четири студијска програма: Рударско инжењерство, Металуршко инжењерство, Технолошко инжењерство и Инжењерски менаџмент. О одсецима говорили су професори Факултета.

Проф. др Ана Симоновић

Проф. др Ђорђе Николић

Проф. др Срба Младеновић

Проф. др Јовица Соколовић

„Ма за који одсек да се определите, знајте да се наши студенти веома брзо након завршених студија запошљавају уз добре зараде, пре свега због јаке индустрије. У последње време је присутно и стипендирање студената на завршним годинама“, назначио је декан.

Студенти су током дана посетили и Студентски центар, који пружа квалитетан смештај оних који у Бор долазе „са стране“.

О студијским програмима, уписном року, процесу полагања пријемних испита и предностима студирања на Техничком факултету у Бору, средњошколцима је говорио продекан за наставу проф. др Драган Манасијевић.

Проф. др Драган Манасијевић

Поред изутено стручног кадра, борски Факултет има и врло активну студентску заједницу. Председник Студентског парламента Владимир Љубомировић рекао је да је поносан на традицију Факултета, у истраживању и образовању.

Председник Студентског парламента Владимир Љубомировић

„Наш Факултет промовише иновативне идеје и истраживања и омогућава студентима да се развијају у лидере и успешне професионалце у својим областима“, додао је Љубомировић.

Студенти у обиласку лабораторија

Поводом празника, у Спортском центру „Бобана Момчиловић Величковић“ одржане су дводневне спортске такмичарске активности у баскету, футсалу, стоном тенису и одбојци.

Студенти

Запослени на Техничком факултету у Бору

Објављено 05.04.2023. године у 14:16 часова.
Информације о упису    030 422 375