Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ “ПУПИНОВИ ПАТЕНТИ” АУТОРА МИЛАНА БОЖИЋА

Ретки су блистави умови, какав је био Михајло Идворски Пупин. Поред импозантног научног дела, оставио нам је светао пример родољубља. Нико више од њега није лобирао за Србију и подигао јој углед, када јој је у ратном вихору било најтеже. Тужна је чињеница да је његово дело прилично непознато. Деценијама се умањивао значај његовог дела, говорило се само о 24 његова патента. Иновацијски покрет у Југославији је покренуо иницијативу афирмације његовог имена и дела. Својом ггатентном активношћу и промовисањем економске демократије борио се прогив злоупотреба патентним монополима. Заштита радничких права, кроз стварање стабилног привредног развоја и у сиромашним земљама, били су део хумане агенде Михајла Пупина.

О свему томе може се више сазнати из књиге ПУПИНОВИ ПАТЕНТИ И ЊЕГОВА ФИЛОЗОФИЈА, аутора Милана Божића, патентног инжењера, чије ће представљање бити одржано у Свечаној сали Ректората Универзитега у Београду 07. марта 2024. у 18 часова (Студентски трг 1).

Са задовољством и радошћу Вас позивамо да присуствујете представљању ове значајне књиге!

Објављено 04.03.2024. године у 09:07 часова.
Информације о упису    030 422 375