Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

Конституисана Скупштина Алумни фондације Универзитета у Београду

Конститутивна седница Скупштине Алумни фондације Универзитета (АФУБ) у Београду одржана је у уторак, 6. фебруара, у Свечаној сали Ректората Универзитета. Седници је присуствовало више од стотину алумниста – представника факултета и института, дијаспоре, привреде, ветерана и научног подмлатка Универзитета.

Ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић је истакао значај који ће Алумни фондација имати у будућем развоју Универзитета.

Делегатима се потом обратио проф. др Јован Филиповић, председавајући оснивачке скупштине Алумни организације Универзитета у Београду. Он је проценио да је укупан број дипломаца, од оснивања Универзитета пре 215 година до данас, око пола милиона, а да је тренутно око 200.000 живих, на свим континентима, те да је први корак што масовније повезивање и умрежавање алумниста.

На првој седници Скупштине потврђени су мандати 150 чланова, усвојен је Пословник о раду, а за председника Скупштине изабран је др Јован Филиповић, редовни професор Факултета организационих наука Универзитета у Београду.

Представници Техничког факултета у Бору у Скупштини Алумни фондације Универзитета у Београду су: проф. др Снежана Урошевић, редовни професор Техничког факултета у Бору и др Лидија Манчић, научни саветник и заменик директора Института техничких наука САНУ.

Објављено 14.02.2024. године у 11:45 часова.
Информације о упису    030 422 375