Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

Шта након завршених студија? Корисна предавања на Техничком факултету у Бору

Боранин Марко Јовановић студент је друге године на Одсеку за Инжењерски менаџмент Техничког факултета у Бору. Ради у полицији, и већ дуже време размишља о унапређењу каријере којој би се посветио у Полицијској служби.
Да би то постигао, побринули су се професори са Одсека за менаџмент који су у оквиру “Недеље каријерног вођења” организовали три радионице са циљем да студенти свих студијских програма основних и мастер студија, по завршетку школовања, на лакши начин одреде пут до успешне каријере.
Јовановићу је примарни циљ да заврши Факултет, а потом, уколико се укаже прилика, напредује у служби.
“Данашње предавање ми је заиста помогло јер је предавачица кроз радионицу од мене тражила да будем специфичан и конкретан у вези са тим шта бих могао даље и где видим себе у будућности”, каже Јовановић након занимљиве радионице “Како развити стратегију каријере” коју је водила инострани предавач Елена Калугина, дугогодишњи руководилац Каријерног центра на RANEPA академији у Москви.

Циљ ових радионица је да окупи представнике академске заједнице и привреде, који ће студенте информисати о изазовима који их очекују на тржишту рада, и размотрити неопходне вештине за успешније управљање каријером.
“Како се успешно представити послодавцу”, студентима су кроз онлине радионицу представиле Марије Јовановић и Јелене Курјак, из Универзитетског центра за развој каријере и саветовање Универзитета у Београду.


Дан касније, заменица руководиоца службе за запошљавање и обуку у Србија Зиђин Копер Вера Тасић, одржала је презентацију “Компетенције, знање и вештине потребне за добијање запослења и развој каријере”, будући да ова компанија често запошљава младе стручњаке, а у фокусу су им кадрови који су завршили државни Универзитет.


Излагање Вере Тасић, која је иначе пре три године завршила Терхнички факултет у Бору, а потом због завидног знања нашла запослење у компанији Србија Зиђин Копер, отворио је декан Факултета проф др Дејан Таникић, који је рекао да је развој у каријери битан исто као и само студирање. Додатно, декан је у свом излагању навео и пример компаније Nokia, која је била лидер у својој области, али није добро радила на свом развоју због чега је пропала.

Објављено 12.12.2022. године у 08:57 часова.
Информације о упису    030 422 375