Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

ТЕХНОЛОГИЈАДА 2023

Технологијада 2023 одржала се од 8. до 12. маја 2023. године у хотелу Гранд, у Крупњу, у Републици Србији. Организатор овогодишње Технологијаде био је Технолошки факултет у Новом Саду (Универзитет у Новом Саду). На овогодишњој Технологијади учешће је узело 9 факултета са око 270 студената, и то:

  1. Технолошко-металуршки факултет – Београд, Универзитета у Београду (Србија),
  2. Технолошки факултет – Нови Сад, Универзитета у Новом Саду (Србија),
  3. Факултет за хемију и хемијску технологију – Марибор, Универзитета у Марибору (Словенија),
  4. Технолошки факултет у Бањој Луци, Универзитета у Бањој Луци (БиХ),
  5. Технолошки факултет – Зворник, Универзитета у Источном Сарајеву (БиХ),
  6. Металуршко-технолошки факултет – Подгорица, Универзитета у Црне Горе (Црна Гора)
  7. Факултет техничких наука у Косовској Митровици, Универзитета у Приштини (Србија)
  8. Технолошки факултет у Лесовцу, Универзитета у Нишу (Србија), и
  9. Технички факултет у Бору, Универзитета у Београду (Србија).

На научној секцији Технологијаде 2023 студенти Техничког факултета у Бору успешно су презентовали своје научно-истраживачке радове:

  1. “Ефикасност адсорпције јона никла и цинка из синтетичких раствора коришћењем дивизме”, студенти Вељко Пелић и Сандра Милићевић – под менторством проф. др Маје Нујкић;
  2. “Корен гавеза као адсорбенс за адсорпцију јона бакра из водених раствора”, студенти Александар Николајевић и Владимир Љубомировић, и
  3. “Електрохемијско добијање и карактеризација композитних превлака никла са додатком честица SiC” студенти Владимир Љубомировић и Александар Николајевић, под менторством проф. др Весне Грекуловић и проф. др Милана Горгиевског.

У оквиру Технологијаде одржала су се спортска такмичења у мушкој и женској конкуренцији (мали фудбал, баскет, одбојка, шах, стони тенис, атлетика, пикадо), затим игре без граница као и квиз знања. Том приликом, Технички факултет у Бору је, поред јаке конкуренције, освојио III место у женској одбојци и III место у дисциплини бацање кугле.

Велику захвалност упућујемо Декану Техничког факултета у Бору, проф. др Дејану Таникићу, продекану за НИР, проф. др Милану Радовановићу као и овогодишњим донаторима технологијаде:

  • Аутопревозник Дејан Радовановић, предузетник Бор
  • Д.О.О. С-инжењеринг Бор
  • Д.О.О. Миленијум
  • СЗПТР ,,Насковић”
  • СУТР “ByBAJ”
  • ГБ “Beer House”
  • ПТР “Krokus Plus” Бор

На последњем састанку Заједнице технолошких и металуршких факултета, одлучено је да организатор наредне Технологијаде буде Технолошки факултет у Зворнику.

ФОТОГАЛЕРИЈА

Објављено 17.05.2023. године у 08:02 часова.
Информације о упису    030 422 375