Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Универзитет у Београду
Технички факултет у Бору

Како би Технички факултет у Бору омогућио свим заинтересованим лицима да се адекватно информишу о Факултету, припремљена је одређена колекција промотивног материјала у дигиталној форми која је обједињена под називом ДигиталМедиаКит и коју можете пронаћи на адреси: АДРЕСА ГДЕ СЕ НАЛАЗИ. Поред информација о раду Факултета, информације о одсецима и сличног информативног материјала, можете пронаћи и додатне материјале у виду фотографија, инфографика, видео материјала… (НАПИСАТИ У СКЛАДУ СА ТИМ ШТА ЋЕ БИТИ ДОСТУПНО).

Наведени материјал је у потпуности доступан за даљу дистрибуцију, што значи да га можете делити даље путем маила, друштвених мрежа и на остале подесне начине свим заинтересованим лицима у циљу повећања видљивости и препознатјивости Техничког факултета у Бору као академске и научно-истраживачке институције.

(ОВО СТО СЛЕДИ ВИДЕТИ ГДЕ ТРЕБА ДА СЕ СТАВИ И НЕКА СЕ ПРОВЕРИ ДА ЛИ ЈЕ ОК, МОЗДА ТРЕБА СКРАТИТИ, УОБЛИЦИТИ, НЕ ЗНАМ, ЈА САМ МАЛО ИЗАСАО ИЗ МАРКЕТИНГА)

Приликом даље дистрибуције и публиковања дигиталних садржаја, молимо Вас да се придржавате следећих правила:

  1. Материјал се може дистрибуирати и публиковати само у изворном облику. Нису дозвољене никакве радње обраде над самим материјалом у смислу додавања нових елемената на дигиталне садржаје (додавање додатних логоа, реализације слике у слици и слично), исецања дела дигиталног садржаја и публиковање само дела садржаја (кроповање и слично), битније мењање техничких спецификација дигиталног садржаја (смањење резолуције слике, смањење квалитета, разне оптимизације и слично).
  2. Није дозвољено уклапање дигиталног садржаја у остале дигиталне садржаје без обзира на постојање сродности без сагласности Техничког факултета у Бору.
  3. Уколико се уз слање или публиковање дигиталног садржаја даје или поставља и пропратни текст посебна пажња се мора обратити да целокупан контекст ни на који начин не доводи у питање интегритет, углед и традицију Техничког факултета у Бору. Неутралне одреднице и текст углавном не изазивају веће проблеме по овом питању, међутим уколико се барата са неким “емотивнијим маркетиншким” текстовима може доћи до проблема. На пример неутрални текст “60 година постојања” одражава чињенично стање и мала је вероватноћа појаве проблема са оваквим текством. Међутим пропратни текст “Шанса за младе”, иако безазлен, може створити проблеме, јер се могу поставити питања “Да ли то они поручују младима да су до сада били без шансе?” или “Да ли они то поручују да неко ко није млад нема права на образовање?” и слично. Треба бити обазрив.
  4. Приликом реализације поменутог дигиталног садржаја на друштвеним мрежама када год је то могуће потребно је изврштити таговање званичних страница и канала Техничког факултета у Бору (ОВДЕ УБАЦИТИ ЗВАНИЧНЕ СТРАНИЦЕ ТФ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА), као и повезивање са званичним интернет страницама Факултета (ОВДЕ УБАЦИТИ СВЕ РЕЛЕВАНТНЕ САЈТОВЕ) у циљу повећања видљивости.
  5. Уколико је потребно, у одговарајућем контексту презентовања дигиталног садржаја, дозвољено је таговање и сродних институција (на пример Универзитета у Београду, Студентског центра у Бору и сличних релевантних институција) на начин на који се не доводи у питање интегритет, углед и традиција тих институција. Таговање осталих правних субјеката је дозвољено вршити само у контексту Техничког факултета у Бору (стипендије, праксе и слично), никако у неком другом контексту. Пре таговања неопходно је проверити званичне профиле како се не би десила ситуација да се изврши таговање неког неадекватног профила чиме се може нанети штета у представљању Факултета.
  6. Избегавати таговање приватних лица, како се не би десила нека спорна ситуација у складу са ЗЗЛП. Било да се ради о запосленима на Техничком факултету у Бору, студентима или неком трећем приватном лицу, пре било какве предузете радње тражити сагласност од исте. Прииликом тражења сагласности јасно истаћи намеру, реализацију и циљ како би особа пре давања сагласности била недвосмислено упозната са истим. Пожељно је ртажити изричиту сагласност када год је то могуће.
  7. Приликом реализације дигиталних садржаја на друштвеним мрежама у циљу повећања видљивости додати одређене хасхтагове #ТФБ #ТФБор #Упис #Упис2022 #студирање #рударство #металургија #технологија #менадзмент (НЕКА ИКТЦ УБАЦИ ОНЕ КОЈИ СЕ КОРИСТЕ И КОЈЕ СМАТРАЈУ ПОТРЕБНИМ) у складу са контекстом који се презентује путем друштвених мрежа.

Уколико имате било каквих додатних питања можете се обратити (УБАЦИТИ ОВДЕ НЕКИ КОНТАКТ МАИЛ И СЛИЧНО).

Уколико желите да форму дигиталног, замените са формом реалног, јавите нам се путем (ОВДЕ УБАЦИТИ КОНТАКТ). Биће нам драго да Вас угостимо на Техничком факултету у Бору и поведемо Вас у обилазак истог. (ИЛИ ТАКО НЕШТО; УОБЛИЧИТИ).

Информације о упису    030 422 375