Мапа сајта Latinica Ћирилица English Контакт
Технички факултет у Бору
Војске Југославије 12, 19210 Бор
телефон/факс (030) 424 555 / 421 078
office@tf.bor.ac.rs
О Факултету Научно истраживачки рад Издаваштво Управљање квалитетом Акредитација
Настава Међународна сарадња Научни скупови Самоевалуација Нормативна акта
Насловна страна
Eduroam

Шта је eduroam?

Eduroam® - educational roaming је бесплатан сервис за приступ интернету. Својим корисницима омогућава безбедан, брз и једноставан приступ интернету широм света, без потребе за отварањем додатних налога, уз коришћење већ постојећег корисничког имена и лозинке креираних на институцији у којој раде или студирају.

Тако нпр. студент Техничког факултета у Бору, може приступити eduroam интернету на свом факултету или када је у посети било којој институцији у Србији или свету коришћењем истог корисничког имена и лозинке. Корисник има исто окружење, без обзира где приступа eduroam интернету.

Корисници eduroam сервиса су студенти и запослени у научно-истраживачким и образовним институцијама широм света. У Србији га могу користити студенти, професори, предавачи, научници, истраживачи и сви други запослени у институцијама чланицама Академске мреже Србије (АМРЕС).

Захваљујући најсавременијим стандардима за енкрипцију (WPA2/AES i WPA2/TKIP), корисницима је загарантован висок ниво заштите приватности њихових података.

Приступ интернету путем eduroamа је једноставан. Потребно је само једном извршити подешавање на корисничком уређају. На Амресовој страни за eduroam можете наћи упутства за коришћење и приступ eduroam сервису. Приликом коришћења eduroamа није потребно наводити proxy сервер.

Eduroam је осим у Србији доступан у бројним научно-истраживачким и образовним институцијама у преко 35 земаља Европе и света. На Амресовој страни за eduroam можете видети и мапу са приступним тачкама.

 

Правила коришћења

Коришћење eduroamа подлеже правилнику коришћења академске мреже које је прописао АМРЕС као и правилнику АМРЕС eduroam сервиса. Извод из секције 6 правилника за eduroam:

 • - Корисник је одговоран за чување свог дигиталног идентитета и коришћење било ког сервиса који му он омогућава.
 • - Уколико дође до компромитовања дигиталног идентитета корисника, тада он мора одмах обавестити своју матичну институцију.
 • - Корисник је обавезан да обавести посећену институцију (уколико је могуће) и матичну институцију о евентуалним проблемима са којима се сусрео при коришћењу или покушају коришћења eduroam сервиса.

   

  Додатне информације

  Национална страна за eduroam (упутство за подешавање, приступне тачке и друге корисне информације)
  Централна страна за eduroam
 • ПИБ: 100629192; М.бр.: 07130210; Текући рачун: 840-1478666-37
  ©Сва права задржава Технички факултет у Бору, 2010.